Vypadá to, že v sobotu 3. října se počasí vydaří, a tak je přímo ideální čas navštívit pražský Biojarmark ve venkovních prostorách Národního zemědělského muzea na Letné, a to od 9:00 do 17:00 hodin. Společnost PROBIO zve všechny příznivce kvalitních biopotravin a ekologického zemědělství, aby se přišli inspirovat a posílit svůj imunitní systém, což teď potřebujeme víc než jindy. Vstup na akci je zdarma.

Na Biojarmarku se PROBIO zaměří na téma „kváskové pečení domácího chleba“. U stánku bude probíhat ochutnávka, poradenství, přehled a prodej vhodných mouk na pečení. Zájemci si domů budou moci odnést i vlastní kvásek! Návštěvníky čeká inspirace na zdravé snídaně či čerstvě usmažené ječné lívance. Současně zde firma představí své nové bio směsi PROBIO.

Novými „krabičkami“ směsí chce lidem ukázat, že jíst zdravě a chutně nemusí být nijak složité. Každá krabička nabízí možnost, jak snadno a rychle zařadit biopotraviny a méně známé suroviny do svého jídelníčku. Je to způsob, jak vyzkoušet například čirokovou, ječnou, hrachovou či cizrnovou mouku či původní obiloviny jako pohanka, špalda či červená pšenice v takové formě, aby se pokrm povedl a chutnal. „Považujeme to za praktický návod a nasměrování ke zdravějšímu životnímu stylu jednoduchou a zábavnou cestou,“ vysvětluje Barbora Hernychová.

Všechny použité suroviny ve směsích pocházejí z ekologického zemědělství či volného sběru v čisté přírodě. „Zákazníkům odpadá nutnost číst podrobné složení a obavy, že směs obsahuje nějaká aditiva. Směsi samozřejmě neobsahují žádné negativní přídatné látky jako barviva, konzervanty, zvýrazňovače chuti či aromata. Receptury jsme dlouho vyvíjeli a spolupracovali na některých i s profesionálním kuchařem Davidem Šaškem,“ doplňuje Barbora Hernychová.

Více informací zde

Autorka: Mariana Pohlová